Om mig

Katharina Lind heter jag och ger skrivarkurser för stora och små.
Jag är utbildad skrivarpedagog vid Skurups folkhögskola och har gett skrivarkuser och workshops på Strindbergsmuseet, Strindbergs Intima teater och i skolor.

En av de populäraste workshopen just nu är den som jag ger i Strindbergs sista hem på Strindbergsmuseet, Drottninggatan 85. Detta är ett unikt tillfälla att få skriva i författarens hem i en liten, intim grupp efter stängning.

Min bakgrund
Jag har arbetat som kulturproducent och kommunikatör inom teateromårdet på bland annat Strindbergs Intima teater, Teater Tribunalen Dramalabbet och Kulturhuset Stadsteater/Fri scen.  Inom musikområdet har jag arbetat som producent åt frigruppen Operabyrån. 
Min sysslor har skiftat från projektledning, kommunikatör och moderator till skrivarpedagog.  

Jag har nu fortsatt min bana inom konstmusiken som projektledare på  Föreningen Svenska tonsättare som i första hand arbetar för med rättigheter och att bredda den nutida konstmusikrepertoaren.

Mitt arbete att värna om kulturarvet Strindberg och hans litteratur har fortsatt och jag är numera  styrelseledamot i Strindbergssällskapet.

Här nedan finns ett litet axplock av de produktioner och författarsamtal som jag varit delaktig i.

Författarsamtal med Malou von Sievers på  Psykologiscenen, Bokmässan 2017. Moderator Katharina Lind.

Det Lilla Ovädret
Det Lilla Ovädret, ett vandringsdrama för barn.
Föreställningssamtal om Brechts ”Modren” med ensemblen, regissör Richard Turpin och professor Wilmar Sauter.
Förre teaterchef Ture Rangström. 2003 återinvigde vi Strindbergs egen Intima teatern på Norra Bantorget

Det lilla Ovädret
2016-2017, sattes ett vandringsdrama för barn upp på Strindbergs Intima teater med Tuvalisa Rangström, Johanna Holmström, Ulf Drakenberg och Katharina Lind.

Strindbergs Värld
2010-2013, gick i många år och för fulla hus och spelades för ungdomar och vuxna och berättade om Strindberg ,  personen, författaren och teatermannen. Föreställningen skapades av Tuvalisa Rangström, Katharina Lind och Ulf Drakenberg som också agerade på scenen. Föreställningen spelad på Strindbergs Intima teater, Kina, SydKorea och i Vällingby bibliotek.

Strindberg i rymden
varf en skaparverkstad på Strindbergs Intima teater med skrivarworkshop, kulissmålning, dramaövningar och ljudkonstellationer. Projektledare och skrivarcoacher var Tuvalisa Rangström och Katharina Lind.

Barnens texter blev en  teateröreställning  med  Figge Norling, Ulf Drakenberg, Philomeme Grandin. Regissör var Tuvalisa Rangström.