Skrivarworkshop hos Strindberg

Unikt tillfälle!
Skrivarworkshop i Strindbergs hem efter stängning
.

26 januari 2020 – Fullbokad!
10 maj 2020 – Fåtal platser kvar!


Låt dig inspireras av en unik författarmiljö i Strindbergs sista hem på Drottninggatan 85.

I denna workshop för kreativt skrivande låter vi fantasin och lusten styra vårt skrivande. Med kortövningar och flödesskrivning hittar vi idéer till skrivandet. Övningarna tar avstamp i Strindbergstexter samt i den fantastiska sekelskiftesmiljö som vi befinner oss i. Vi skapar karaktärer, dialoger, miljöbeskrivning och sinnesstämningar.

Upplägg
Vi startar workshopen i Röda rummet, Strindbergsmuseets föreläsningssal, med en introduktion av museet med intendent Camilla Larsson. Därefter ges några igångsättande skrivarövningar. Efter fikapausen förflyttar vi oss till Strindbergs hem. Gruppen delas upp om 2-3 personer som alternerar mellan Strindbergs sovrum, arbetsrum, vardagsrum och tambur för fortsatt skrivande.

Gruppen består av max tio deltagare.
Inga förkunskaper behövs, här finns inga skrivregler utan allt är tillåtet.

Workshopen leds av Katharina Lind, utbildad skrivarpedagog och tidigare teaterproducent vid Strindbergs Intima teater.

Anmälan är bindande, anmäl dig på media@auguststrindberg.se
Pris: 450  kr.

Vad säger deltagarna.
En fantastisk skrivarworkshop där Strindbergs vintermörka bostad spelade en viktig roll för helheten. Att få sitta i hans bostad och skriva och emellanåt få skrivarövningar på små lappar fungerade som inspiration och hjälp och som en spännande utmaning. Uppskattade att det var analogt utan datorer.” Maria Lagerkvist Lehto

Välkommen!